Informatika és nyomdaipar A GONDOLATTÓL A MEGVALÓSULÁSIG! 

Adatrögzítés

A SZENZOR Kft. a Magyar Posta Rt.-nél elvégzett pénzforgalom-korszerűsítés során az első magyarországi gyártókódot (501) kapta meg az OCR-ICR postai csekkek (Készpénz átutalási megbízások) számítógépes gyártására. Ezt a minősítését az elmúlt években is megtartotta, és jelenleg a Magyar Posta Rt. elismert és minősített OCR-ICR nyomtatási beszállítója.
A SZENZOR-ban különböző másolás elleni védelemmel ellátott papírokat is terveznek és gyártanak, amelyek alkalmasak egyedi azonosítására, és így esetleges hamisításuk vagy illegális másolásuk megelőzhető, illetve ellenőrizhető. Ilyenek például a vonalkódos, orvosspecifikus orvosi vények.

Adatrögzítés, adatfeldolgozás
A SZENZOR Kft. több mint 10 éve foglalkozik vonalkódos (BCR) és OCR rendszerek működtetésével. Lézer- és LED nyomtató, vonalkód, optikai és image technológiát alkalmazó BCR-OCR-ICR adatbeviteli kapacitása jelenleg Magyarországon a legnagyobbak közé tartozik. A cég az elmúlt évek alatt több százmillió példányban állított elő és perszonalizált BCR-OCR-ICR beolvasásra kerülő bizonylatokat, illetve folyamatosan ellátja e dokumentumok adatbevitelét és elektronikus archiválását.
A folyamatokat a feldolgozásra váró papírok formátumtervezésétől és előállításától kezdve az eredeti papíranyagok megszemélyesítésén, országos szintű begyűjtésén és szállításán keresztül az OCR adatbevitelt követő archiválásig – az ISO 9001:2000 minőségirányítási szabvány szerint - a Társaság saját hatáskörében végzi és felügyeli. A vállalat rendelkezik az ezekhez szükséges logisztikai – emberi és tárgyi – háttérrel és folyamatosan fejleszti azt. Az itt alkalmazott szoftverek a karakterfelismerést több OCR-ICR engine automatikus működésével biztosítják.
A vonalkódos rendszerek mellett, akár azok továbbfejlesztéseként – nagy mennyiségű dokumentum esetén – ma egyre inkább javasolt az image technológia alkalmazása. A SZENZOR Kft. – az általa kidolgozott és üzemeltetett rendszerben – biztosítja azt is, hogy a számítógépbe bevitt képi információk alkalmasak közhitelesített elektronikus archiválásra. Az image beolvasással a képi állományon kívül a dokumentumra írt adatok OCR technológiával rögzítésre kerülhetnek, és számítógépen tovább feldolgozhatóak.
Olyan jellegű dokumentumok esetén, amelyeknél nem lehetséges az OCR-ICR technológia alkalmazása, ott szükségessé válik a kézi adatfeldolgozás. A cég ilyen adatok esetén is teljes körű szolgáltatást nyújt, beleértve ebbe a minden részletre és munkafolyamatra kiterjedő biztonsági elvárásokat, illetve bizonylathűen szavatolja az adatok pontosságát és hitelességét.
A SZENZOR Kft. lokális és regionális adatfeldolgozást is végez.


SZENZOR Számítóközpont Kft.    |   1134 Budapest, Dévai u. 14.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu